dimarts, 4 de desembre del 2012

Poblat de Trepucó

Avui ha vingut n'Elena,  una arqueòloga, i ens ha explicat moltes coses sobre el poblat talaiòtic de Trepucó. 

Primer hem realitzat una classe teòrica on hem vist els descobriments que han anat fent dels poblats talaiòtics, com eren les cases, on guardaven el menjar, vi...



Seguidament, hem agafat motxilles i ens hem anat caminant cap a Trepucó. Allà hem berenat i després hem pogut observar tots els jaciments.




Hem vist el talaiot. És una construcció de pedres que sembla que servien per a defensa i de control del territori. Des de dalt podien veure a llarga distància i consideren que, fins i tot, es podien comunicar amb altres poblats o enviar-se senyes. 
No en saben masses coses sobre els talaiots menorquins, ja que mai els han deixat fer excavacions per a descobrir la utilitat exacta d'aquests.  



També hem vist la taula. Era un recinte on es realitzaven rituals i cerimònies als déus. Aquí ens han explicat com ho feien per tallar i pujar pedres de dimensions tan grans. Eren persones molt intel·ligents, i grans matemàtics.





Finalment, hem entrat a una casa talaiòtica. Hem utilitzat un poc la imaginació i hem vist on era la cuina, el rebost, el menjador i el dormitori. Ens ho hem imaginat tant que fins i tot hem botat damunt d’un llit talaiòtic.





Ens ho hem passat molt bé!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada